تسهیل در رفع تعهد ارزی صادرکنندگان

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از تمدید مهلت بازگشت ارز صادراتی سال ۹۷ با موافقت بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی تا پایان دی ۹۸ خبر داد.
دستور جدید بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از تمدید مهلت بازگشت ارز صادراتی سال ۹۷ با موافقت بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی تا پایان دی ۹۸ خبر داد و گفت: این مهلت تمدید نخواهد شد و پس از آن، اطلاعات صادرکنندگان برای دریافت مالیات ارسال خواهد شد.
محمد لاهوتی از انجام توافق بانک مرکزی با سازمان امور مالیاتی برای تسهیل در رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خبر داد و گفت: بانک مرکزی با اشاره به توافقات خود با نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده که به منظور مساعدت با صادرکنندگان، مهلت بازگشت ارز صادراتی سال ۹۷ را تا پایان دی ۹۸ تمدید کرده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: بر این اساس، تمامی صادرکنندگان سال ۹۷ تا پایان دی امسال فرصت دارند تا برای آخرین بار، جهت بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی یاد شده، نسبت به رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات متعلقه اقدام کنند.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی همچنین تاکید کرده است که در پایان مهلت یاد شده اطلاعات بازگشت ارز حاصل از صادرات این دسته از صادرکنندگان به سازمان امور مالیاتی کشور توسط این بانک ارسال خواهد شد.
به گفته لاهوتی، بر اساس اعلام بانک مرکزی، اطلاعات بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان تا پایان آبان ماه امسال به سازمان امور مالیاتی ارسال شده است.
وی با اشاره به پیگیری‌های گسترده کنفدراسیون صادرات ایران با بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی در رابطه با این موضوع گفت: در واقع، تمدید مهلت بازگشت ارز صادرکنندگان سال ۹۷ تا پایان دی‌ماه، نتیجه پیگیری کنفدراسیون صادرات ایران، طرح موضوع در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و نیز دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت برگزاری جلسه سه‌جانبه میان کنفدراسیون صادرات ایران بعنوان نماینده اتاق، بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی بوده که منتج به این موضوع شده است.
لاهوتی ضمن تقدیر از بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی جهت ارایه فرصت دوباره برای استفاده صادرکنندگان از معافیت مالیاتی، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه این یک گام مثبت برای صادرکنندگان است، اما کماکان مشکل زمانی بازگشت وجوه مربوط به مالیات بر ارزش افزوده دریافتی از صادرکنندگان وجود دارد؛ به این معنا که هم اکنون، استرداد مبالغ مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان با این روش، ۵ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد و بر این اساس، خواسته ما این است که بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان از موضوع رفع تعهد ارزی مجزا شود.