دستگاه‌ها مکلف به استفاده از مصالح استاندارد در پروژه‌ها هستند

خرم‌آباد- مدیرکل استاندارد لرستان گفت: در پروژه‌های عمرانی باید از مصالح ساختمانی دارای پروانه استاندارد معتبر استفاده شود که مصوبات این بخش باید مورد توجه و تاکید دستگاه‌ها قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست شورای استاندارد لرستان امروز دوشنبه به ریاست گودرز امیری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان برگزار شد.

در این نشست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، مرضیه قنبریان مدیرکل استاندارد استان ضمن اشاره به مواد قانونی و قوانین بالادستی از جمله قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، آئین نامه نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری مصالح ساختمانی و … گفت: در پروژه‌های عمرانی باید از مصالح ساختمانی دارای پروانه استاندارد معتبر استفاده شود و در این خصوص مصوباتی که در شورای استاندارد قبلی و کمیته مربوطه اعلام شده، لازم است توسط دستگاه‌های اجرایی مرتبط مورد توجه قرار بگیرد.

وی در خصوص اهمیت نظارت و کنترل فرآورده بتن آماده و نقش استراتژیک این فرآورده در ایمنی و سلامت شهروندان بیان کرد: اقداماتی از قبیل برخورد قانونی با تولید بتن توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با نصب تجهیزات ساخت بتن در محل یک پروژه یا در زمینی که نزدیک آن است بدون اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد (طبق بند ۱-۵ استاندارد ۶۰۴۴)، بررسی نواقص موجود در گزارش بازرسین هنگام بازرسی از واحد تولیدی طبق استاندارد (بند ۴ استاندارد ۶۰۴۴)، و مواردی از این قبیل می‌تواند به صورت مداوم و با همکاری کلیه دستگاه‌های اجرایی مرتبط در راستای اهمیت فرآورده بتن آماده و نقش استراتژیک این فرآورده موجب تأمین ایمنی و سلامت شهروندان و دستیابی به توسعه پایدار شود.

در ادامه این نشست، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان، با اشاره به جدیت در پیگیری استاندارد سازی مصالح ساختمانی به ویژه بتن گفت: در حال حاضر واحدهایی که دارای پروانه بهره برداری هستند اما توان ادامه فعالیت و استانداردسازی فرآورده مصالح ساختمانی را ندارند، بایستی مجوز آنها توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ابطال و به منظور تأمین نیازهای جامعه به واحدهای متقاضی جدید، پروانه بهره برداری اعطا شود.

گودرز امیری افزود: همچنین اداره کل راه و شهرسازی مکلف به سیستماتیک کردن فرآیند نظارت بر مصالح ساختمانی مشمول استاندارد اجباری است به نحوی که نرم افزار موصوف دارای قابلیت دسترسی دستگاه‌های اجرایی ذیربط، مهندسین ناظر، مالک و … باشد، تا با دستور مهندس ناظر امکان استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد بر اساس فرآیندی کنترلی تدوین شده، مطابقت داشته باشد.

وی گفت: طبق شیوه نامه موجود، شهرداری‌ها موظفند ظرف مدت یک هفته مراکز بتن فاقد مجوز و پروانه کاربرد علامت استاندارد را به سازمان صمت و اداره کل استاندارد اعلام کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان، خواستار نهایی شدن استقرار نظام غیر متمرکز اجرای استاندارد مصالح مؤثر بر مقاومت سازه و اجرای دقیق وظایف دستگاه‌های اجرایی در این خصوص شد.